Laurence Jones, What´s It Gonna Be

Laurence Jones, What´s It Gonna BeLaurence Jones is een jonge Britse blues/rocker, die sinds augustus 2014 behoorlijk is doorgebroken in Nederland. En terecht. Het is een talentvolle gitarist, een degelijke zanger en kan daarnaast ook nog eens gevarieerde songs schrijven, die niet alleen als alibi dienen voor lange gitaarsolo’s, maar wel degelijk inhoud hebben.

Laurence wordt op de cd What’s It Gonna Be bijgestaan door zijn vaste begeleiders Roger Inniss op bas en Miri Miettinen op drums. Voor de toetsenbijdragen tekenen Julian Grudgings en Lewis Stephens, terwijl S.J. Mortimer wat achtergrondvocalen voor haar rekening neemt. Het beluisteren van de cd wekt bij mij de indruk dat Laurence een beetje op een tweesprong in zijn carrière staat. Het album begint met een paar stevige blues/rocknummers, zoals we van zijn vorige cd’s en vooral live gewend zijn.

Met “What’s It Gonna Be” zet hij een krachtige opener neer en ook de paar volgende nummers zullen de fans vertrouwd in de oren klinken. De rest van het album bestaat echter toch vooral op lekker in het gehoor liggende pop/rock songs. Overigens niets mis mee. “Don’t Look Back”, een duet met zangeres Sandi Thom is een pareltje. Het meest commerciële nummer op de cd is de oude Bad Company hit “Can’t Get Enough”, dat een beschaafde, maar wel lekkere uitvoering krijgt. Dit nummer is een duet met Dana Fuchs.

Leadbelly’s “Good Morning Blues” krijgt dan wel weer een behandeling, zoals we van Laurence Jones gewend zijn. Hoewel Laurence zijn stem zeker gegroeid is, moet ik toch even glimlachen bij het rock ‘n’roll-nummer “Stop Moving The House”. Vreemd dit nummer over overmatig drankgebruik te horen uit de mond van een zanger, die klinkt alsof hij nog niet de leeftijd heeft bereikt om alcohol te mogen kopen. Maar dit is een goede, door het duo Jones en Inniss geproduceerde cd, met een helder en krachtig geluid en een prima verzameling songs. Na zijn eerste twee cd’s groeit hij nog steeds en young mister Jones gaat ongetwijfeld een grote worden op zijn vakgebied. (Ruf Records)

Ton Kok Auteur