The Fairfield Four, Still Rockin’ My Soul

The Fairfield Four, Still Rockin' My SoulHet gospelkwartet The Fairfield Four bestaat tegenwoordig uit de tenoren Levert Allison en Bobbye Sherrell , de baritone Larrice Byrd, Sr. en de bas Joe Thompson. Laatstgenoemde is de leider van de groep en zijn neef Rufus Carrethers was een van de oorspronkelijke leden van  The Fairfield Four die in 1921`begonnen te zingen in Tennessee’s Fairfield Baptist Church (Nashville).  Het kwartet zingt op de traditionele manier hun gospels. Dat betekent a cappella met af en toe wat handgeklap. Die traditie wordt voortgezet op het nieuwe album Still Rockin’My Soul.  Deze schijf met 10 songs opent met de swingende titeltrack. Het klinkt als een geoliede machine maar dat is ook niet zo verwonderlijk want het viertal is al meer dan 30 jaar actief.  Een van de prijsnummers is de bewerking van Thomas Dorsey’s  gospelklassieker Highway To Heaven.  Ook fraai en rudimentaire klinkt I Love The Lord, He Heard My Cry, waarop zo waar een monotoon orgelgeluid is te horen. De countryzangeres Lee Ann Womack levert een vocale bijdrage in het kerstliedje Children Go Where I Send Thee.   Still Rockin’My Soul  is een prima traditioneel  klinkend gospelalbum en ik hoop dat de heren het nog even vol kunnen houden, zodat zij in 2021 het  100 jarig bestaan van The Fairfield Four kunnen vieren. (Fairfield Four Records)

Paul Jonker Auteur