Levi Lowrey, My Crazy Head

Levi Lowrey, My Crazy HeadMet ‘My crazy head’, zijn eerste ‘independent release’, is singer-songwriter Levi Lowrey, een creatieve dertiger, toe aan zijn derde CD sinds zijn debuut ‘I confess I was a fool’ uit 2011. Levi kreeg wat bekendheid als mede-auteur van een hit van de Zac Brown Band, ‘Colder weather’. ‘My crazy head’ is een mooie CD, duidelijk geïnspireerd door de betere countrymuziek uit Nashville. Levi’s songs zijn mooi geconstrueerd en hebben een mooi arrangement meegekregen. Luister bijvoorbeeld naar de titeltrack, waar een strijkersarrangement (synthesizer?) de song naar een hoger plan tilt. Alle liedjes zijn opgenomen in Levi’s kelder, er is sprake van een behoorlijke diversiteit, zo is mijn favoriet ‘Dreamer’s pedigree’ een vlot countrydeuntje, gebed in fiddles en banjo (mijn van weinig informatie voorziene recensie-exemplaar vermeldt hier een bijdrage (vocals neem ik aan) van ene Wyatt Durrette, naast de titels wordt verder gewag gemaakt van bijdragen van Danny McAdams op ‘Put your badge on’, Shine White op ‘I’m going with her’ en (vrouw?) Stephanie Lowrey op ‘Young and free’). Maar de muziek is goed tot prachtig, naast ‘Dreamer’s pedigree’ is ook ‘A maritime song’, een langzaam walsje, van topklasse. En het steviger aangezette ‘I’m going with her’ met een pittige steel gitaar naast een ‘driving’ banjo blijft beslist lekker hangen. ‘Young and free’, met wederom een strijkersarrangement, is een prachtige ballad en kan wedijveren met het beste werk van vele gerespecteerde singer-songwriters.

Deze Levi Lowrey is een knaap om in de gaten te houden. Hij beweegt zich in het betere Nashville-segment en levert met ‘My crazy head’ een prettig aangename Americana-CD af. Ga eens luisteren en je zult het ervaren! (Independent)

Fred Schmale Auteur