The 44’S, On The 13th

The 44'S, On The 13thDeze cd is voer voor de liefhebbers van de West Coast blues in de stijl van Lester Butler, Johnny Mastro en dergelijken. Heerlijke ongecompliceerde blues met een bite. On The 13th is de derde cd van The44s en sinds hun vorige album heeft de band wel wat personele veranderingen ondergaan. Zanger/gitarist Johnny Main en drummer J.R. Lozano zijn nog steeds van de partij. Op de bas is tegenwoordig te horen Mike Hightower en ook nieuw is ‘Shady’ Jake Huffman, een talent, dat hier op twintig jarige leeftijd al laat horen tot grootse dingen in staat te zijn op de harmonica.

Wat de nummers betreft: maar liefst drie nummers zetten de heren al eerder op een album, te weten “Slip Slide”, “Ninety-nine To Life” en “Hanging Tree”. Prima nummers, dat wel, maar veel voegen ze niet toe aan de versies uit 2012. Beetje jammer. Verder zijn er drie instrumentale nummers te horen, waarop Main en Huffman uitgebreide showen wat ze in huis hebben. Op zich ook niets mis mee, maar toch …

Van de drie covers krijgen Smokey Hogg’s “Too Many Drivers” en Magic Sam’s “Easy Baby” prima ontspannen uitvoeringen. Beide nummers klinken heerlijk relaxed en op vooral op “Easy Baby” laat Johnny Main horen dat een lange gitaarsolo ook zonder allerlei trucjes kan blijven boeien. “Devil Woman” van de Red Devils krijgt ook een sterke uitvoering, hoewel dit nummer net iets te lang duurt om het echt spannend te houden.

Als je nog niets van deze band in huis hebt, dan is deze cd een prima kennismaking. Mensen, die het vorige album “Americana” al in hun verzameling hebben, kunnen een herhaling van zetten verwachten. (Sonic Rendezvous)

Ton Kok Auteur