Texas Martha & The House Of Twang, Long Way From Home

Texas Martha & The House Of Twang, Long Way From HomeTexas Martha is een Amerikaanse countryzangeres.  Zij groeide op in de Bluegrass State Kentucky en haar echte naam is Marty Fields. Op Long Way From Home is lekker pittige country te horen met veelal heerlijke steelklanken. Het album opent met een flink rockende boogie (Born To Boogie). Een gitaar vol twang  en die eerder genoemde steel  klinken vol energie. Take You Down brengt de luisteraar naar het zuiden om daar lekker van de zon te genieten en flink te dansen.  Gitarist Lionel  Duhaupas kan zich helemaal uitleven met dit ruige stompertje.  De titeltrack Long Way From Home heeft dat onwennige gevoel met heimwee. Texas Martha  zingt het vol passie. Met  Lover’s Lane start de eerste rustige ballade.  Prachtig steelwerk begeleidt deze song over het verwerken van liefdesverdriet. De volgende track Johanna  is ook rustig en dit keer hebben een orgeltje en een smoelschuif de hoofdrol in dit aangename meezingertje. Texas Martha toert af en toe in Frankrijk en waagt het zelfs om in het Frans te zingen in Streets of Bordeaux. Hierna wordt het gaspedaal weer flink ingedrukt en wordt het album afgesloten met wervelende en spuitende tracks als Strike, Do As You Are Told en Gotta Move.  Texas Martha is een aanwinst in de swingende country-wereld vol twang. (Independent)

Paul Jonker Auteur