Lynyrd Skynyrd, One More For The Fans

Lynyrd Skynyrd, One More Fore The FansIn het najaar van het vorige jaar trok een mêleert gezelschap aan artiesten naar het historische Fox Theatre in Atlanta, Georgia. Doel was niet alleen aan te schuiven bij de huidige bezetting van Lynyrd Skynyrd. Het evenement maakte ook onderdeel uit van een campagne om het Fox Theater te redden voor de sloophamer. Lynyrd Skynyrd nam in 1976, precies op die plek het legendarische live album, One More For The Road op. Niet alleen mijlpaal voor fans en buitenlui dus.

De lijst van artiesten is indrukwekkend! Trace Adkins, Alabama, Gregg Allman, Blackberry Smoke, Cheap Trick, Charlie Daniels, Peter Frampton, Gov’t Mule, Warren Haynes, John Hiatt, Randy Houser, Jason Isbell, Jamey Johnson, Aaron Lewis, moe., O.A.R., Robert Randolph en broer van Ronnie van Zant, Donnie. Ik ben helaas alleen maar naar de twee CD’s kunnen luisteren. Het complete document bestaat namelijk ook nog eens uit twee DVD’s. De lijst van liedjes, die ik tegen kwam op deze CD, liggen precies in het verlengde van wat ik mijn van deze legendarische band kan herinneren.

Wie ooit dacht dat de band overleden was heeft het mis. In de basis staat tegenwoordig Gary Rossington (gitaar), Johnny Van Zant (vocals), Rickey Medlocke (gitaar), Michael Cartellone op drums. In de meeste gevallen staat de band ook met Mark “Sparky” Matejka (gitaar), Johnny Colt (bas), Peter Keys (keyboards) en The Honkettes-Dale Krantz Rossington en Carol Chase als backing vocals op het podium. Tjonge, jonge wat had ik hier graag bij willen zijn. De opnamen klinken vol en geven laten eigenlijk niets te wensen over. Fans kunnen hun hart ophalen. Jongelui, die aangestoken zijn door de Southern rock keuzes die hun ouders maakten, kunnen zonder enige moeite aansluiten. (e a r MUSIC)

Jan Janssen Auteur