Stockfisch Records, Closer To Music Volume 5

Stockfisch Records Collection, Closer To Music Volume 5Het is alweer vier jaar geleden dat ik compilatie ‘Closer to the Music volume 4’ van het Duitse kwaliteitslabel Stockfisch in ons cafe besprak. De basisfilosofie van deze serie is om recent op het label verschenen (op nr 5 zijn dat er 12) en binnenkort te verschijnen (5) CD’s van goede singer-songwriters uit (met name) de folkwereld onder de aandacht van de luisteraars te brengen met opnames van een FANTASTISCHE KWALITEIT. We zijn in 2015 aan nummer 5 toe, een CD met 18 nummers van 16 artiesten of groepen en een speelduur van ruim 79 minuten. De CD is zelfs een super-audio CD, die op gewone CD-spelers geweldig klinkt en vermoedelijk nog veel mooier met een SACD-speler (wie kent dit?). En dan de artiesten. Een leuke mengelmoes van folk uit Canada (Paul O’Brien, Don Ross), UK (Paul Stephenson en de geweldige Allan Taylor), USA (David Munyon, David Roth, Steve Strauss, Eugene Ruffolo/Shane Alexander samen met Dennis Kolen in ‘The greater good’, Carrie Newcomer) en Duitsland zelf (Kerstin Blodig). De CD sluit af met een viertal bijzondere opnames, achtereenvolgens een cover van de Ierse klassieker ‘Carrickfergus’ van Ranagri met Tony Christie, daarna l’Inverno – Largo van Vivaldi van het ‘La Folia Borockorchester’, vervolgens ‘The silver swan’ van ‘The spirit of Ganbo feat. C. McFadden en tenslotte het prachtige ‘A riverside town’ van de Chinees Jiang Cheng Ji door Song Zuying & China Philharmonic Orchestra.alle vier verrassende ‘ buitenbeentjes’. De begeleiding van vele nummers is in handen van zeer goede musici uit de eigen stal van Stockfisch.

Een zeer fraaie productie met voornamelijk wonderschone ingetogen prachtmuziek, meestentijds akoestisch. En een prima introductie van de beste artiesten uit de Stockfisch-stal. Je blijft verzuchten: ‘Wat mooi’, en geniet, geniet, geniet. (Stockfisch Records)

Fred Schmale Auteur