The Black Sorrows, Endless Sleep

The Black Sorrows, Endless SleepThe Black Sorrows? Dat is lang geleden. Zo lang dat ik zelfs niet meer weet welke albums ik ooit van deze band uit Melbourne in mijn bezit had. Waar deze gebleven zijn, ik zou het niet weten. Het Café liet een pakketje bezorgen en zie: Endless Sleep. Joe Camilleri en zijn mannen weten in oogwenk de jaren weg te spelen. Inderdaad, zo klonken ze. De eerste cd bevat louter covers: van muzikanten als J.J. Cale, Lou Reed, Warren Zevon John Coltrane, Gil Scott-Heron en Willy Deville. Sterk werk, ik kan niet anders zeggen. Het is goed te horen dat Camilleri van deze liedjes houdt. De zanger/gitarist en zijn band klinken hier als Elvis die het repertoire van John Mellencamp uitvoert met Van Morrison voor ogen. Ook de bonus cd met oude krakers van de band (zo te horen in nieuwe muzikale jasjes gestoken) mag er zijn.

“Herregud, vilken coverplatta!” De woorden van Christer Olsson op de website van het platenlabel zijn niet alleen veelzeggend, ze zijn me uit het hart gegrepen.

En dan nog dit. Wie deze plaat op vinyl wil kopen doet er goed aan om de andere coverplaat, die alleen op vinyl te verkrijgen is, ook te bestellen. Hoor zelf. Dat kan toch niet beter?! (Rootsy.nu)

Wim Boluijt Auteur