Rory Kelly, Kings Never Sleep

Rory Kelly, Kings Never SleepDe cd Kings Never Sleep van zanger/gitarist Rory Kelly is alweer een tijdje op de markt. Dit is de derde cd van de Amerikaan. Was op de eerste cd swamp rock te horen en kon de tweede in de categorie Southern rock geschaard worden, zijn derde album bevat voornamelijk hard rock. Hij wordt begeleid door zijn vader Mike op drums en bassist Billy Miller.

Het album begint met twee stevige rocknummers: “Lay To Waste” en de titelsong “Kings Never Sleep”. Het eerste nummer wordt gedomineerd door heftig slide-gitaar werk, terwijl de slide in het tweede nummer terzijde gelegd wordt, maar verder van hetzelfde laken een pak is. Pas bij het derde nummer “, “Black Widow”, wordt even iets meer ingetogen gespeeld. De swamp rock beperkt zich tot de nummers “Menace To Society” en “Look Away”.

Twee nummers springen er een beetje bovenuit. Het nummer “16 Tons” van Tennessee Ernie Ford werd in de loop der tijd gecoverd door uiteenlopende artiesten als country muzikanten Merle Travis en Johnny Cash, blues artiesten als B.B. King en Big Bill Broonzy, maar ook mensen als Louis Neefs en Robbie Williams waagden zich er aan. Het even wennen aan het begin, maar uiteindelijk zetten Rory Kelly en zijn mannen van dit nummer een prima originele versie neer. Ook het instrumentale “Hasta La Muerta” mag er wezen. Het nummer zou zo voor de soundtrack van een Western film gebruikt kunnen worden. Voor de hardrockliefhebbers is dit een prima album en zeker de moeite waard om eens nader te onderzoeken. (Independent)

Ton Kok Auteur