Tad Robinson, Day Into Night

Tad Robinson, Day Into NightVoormalig zanger van Dave Specter & the Bluebirds ging in 1994 solo en deed dat met succes. Zijn soul met een vleugje blues ligt na de eerste keer luisteren heel fijn in het gehoor, zeker mede door zijn warme stem. Zijn inmiddels zesde album ‘Day into night’ wordt opgeluisterd met puntige gitaarriffs, blazers en orgel, hij wordt daarbij ondersteunt door niet de minsten. In zijn band zitten Johnny Moeller op gitaar, Robb Stupka op drums, Steve Gomes op bas en Kevin Anker op keys, tel daarbij onder andere de gastmuzikanten Anson Funderburgh en Alex Schultz bij op en de uitkomst laat zich raden.

Zwoele zomeravondmuziek, met soms een Barry White sfeer, met prachitge backingvocals zoals op ‘He’s moved on’. Alleen ‘Lonely talking’ en ‘While you were gone’ springen er in tempo en felheid iets bovenuit. De cd zit muzikaal goed in elkaar maar toch naar enkele keren luisteren lijkt het soms iets teveel door te kabbelen zonder een keer lekker uit de bocht te vliegen, waardoor voor mij deze schijf beperkt blijft als fijne achtergrond muziek en niet als luister plaat (Servern Records)

Jan van Eck Auteur