Girls With Guitars

Girls With Guitars, Girls With GuitarsGoede wijn behoeft geen krans, maar heeft soms wel tijd nodig om te rijpen. Zo zou je deze cd van
de dames Eliana Cargnelutti, Sadie Johnson en Heather Crosse kunnen samenvatten. Elk jaar brengt Thomas Ruf van Ruf Records een drietal talentvolle muzikanten samen om onder de naam Blues Caravan rond te toeren. Het wordt meestal vooraf gegaan met een studio cd en afgesloten met de release van een live/DVD van het gezelschap.

Girls with Guitars werd opgenomen in Stantonville, Tennessee onder toezicht van de gerenommeerde producer Jim Gaines. De Italiaanse Eliane en Amerikaanse Sadie zingen beiden en spelen een verdienstelijk stukje gitaar. De eveneens uit de Verenigde Staten afkomstige Heather zingt en speelt bas. Ze worden ondersteund door Rick Steff achter de toetsen en Justin Holder achter de drums. Trey Hardin is enkele nummers op bas te horen.

Met drie covers en acht zelfgeschreven nummers geven de dames een prima visitekaartje af. Er is, zeker op vocaal gebied, nog ruimte om te groeien. Maar om nu de dames te adviseren om flink aan de whisky en nicotine te gaan lijk me ook geen goed advies. Laat het natuurlijk rijpingsproces zijn werk maar doen. De cd bestaat uit en verzameling van lekker in het gehoor liggende rock/pop en blues liedjes. De covers zijn nummers van ZZ Top (“Tush”), Traffic (“Feelin’ Alright”) en Joan Jett (“I Hate Myself For Loving You”).

Het slotnummer van de cd, “Wish You Hadn’t Gone” is samen geschreven door de dames Cargnelutti en Johnson en toont aan dat er veel potentie zit in dit gezelschap. Met dit nummer krijgt de cd een volwassen slot. We kijken nu al uit naar de live cd/DVD aan het eind van dit jaar/begin volgend jaar om te horen hoe de dames muzikaal gegroeid zijn. De eerste berichten vanaf de diverse podia zijn hoopgevend. (Ruf Records)

Ton Kok Auteur