Samantha Fish, Wild Heart

Samantha Fish, Wild HeartDe eerste keer dat ik Samantha live hoorde spelen was in het voorprogramma van Mike Zito in NiXenMeeR en raakte ik al onder de indruk van deze pittige dame en was dan ook zeer benieuwd hoe zij zich ontwikkeld zou hebben.

En ik moet zeggen, zij heeft mij positief verrast met de opvolger van “Black wind howlin’”, minder hard gespeeld en meer variatie en haar stem blijkt aan kracht gewonnen te hebben. Ruf Records heeft een goede slag geslagen door deze protegé van Mike Zito vast te leggen wat andersom ook geldt, weinig maatschappijen geven muzikanten zoveel ruimte.

Stevige, tussen rock en blues hangende nummers als ‘Road runner’, ‘Highway’s holding me now’, ‘Turn it up’ worden afgewisseld met een ballad ‘Place to fall’, een countrystyle nummer getiteld ‘Go home’ en ‘Jim Lee Blues’. Dat Samantha ook naar oudere bands heeft geluisterd blijkt wel in ‘Show me’, een nummer met veel Led Zeppelin gevoel. Met het twaalfde nummer ‘I’m in love with you’ sluit zij het album rustig af en ben ik heimelijk een beetje in love with her, dat heeft Samantha met dit album dan wel bereikt, een album dat naar meerdere keren draaien in je hoofd blijft hangen. (Ruf Records)

Jan van Eck Auteur