Dunderhead

DunderheadWie denkt dat Zweden geen bluegrass kunnen spelen moet nodig deze CD aanschaffen. Dunderhead werkt vanuit Goteburg, maar bestaat uit musici uit alle windstreken van het mooie Zweden. De groep werd in januari 2013 geformeerd door (lead)zangeres Angelina Darland (tevens gitaar en accordeon), een groeiende countrybriljant uit Lund in het Scandinavische land. Oorspronkelijk werd zij begeleid door The Moonshine Brothers, opgericht in 2011 door banjoist Anders Ternesten. Nu vinden we in Dunderhead behalve Angelina en Anders ook Michael Grund (mandoline, (lead)zang), Carl Karlsson (bas) en Jimmy Hermansson (gitaar). In hun eerste jaar als Dunderhead, in 2013 dus, werden ze direct de winnaar in de competitie van ons eigen prestigieuze European World of Bluegrass in Voorthuizen. En dat is de beste aanbeveling een band kan krijgen. Luisterend naar de debuutCD begrijpen we deze eerste prijs. Dunderhead is een voortreffelijke bluegrassgroep, ze klinken alsof ze al vele jaren samen spelen. De zang en het spel op de bekende bluegrassinstrumenten is voortreffelijk verzorgd, de zang is uitstekend. En de songs zijn ook nog eens originals, 8 van Angelina en drie van Michael. Lof, dus.

Deze zomer zal de groep de USA aandoen en ze zullen spelen op diverse festivals in Kentucky! Wat wil je als bluegrassfreaks nog meer? Voor de bluegrassfans een welkome aanvulling op hun ongetwijfeld al ruime CD-verzameling! Geef Zweden een bluegrasskans! Je zult er geen spijt van hebben! (Rootsy.nu)

Fred Schmale Auteur