Ben Miller Band, Any Way, Shape Or Form

Ben Miller Band, Any Way, Shape Or FormBeter dan de mannen in dit filmpje kunnen we het niet verwoorden. Zelfs het legendarische ZZ Top steekt de lof niet onder stoelen of banken nadat de Ben Miller Band het voorprogramma voor aantal shows van het legendarische drietal heeft verzorgd. Legendarisch, zover is het nog niet met de band uit Joplin, Missouri die bestaat uit gitarist Ben Miller, bassist Scott Leeper (one-string washtub bass) en multi-instrumentalist/drummer Doug Dicharry. Hun eerste album voor New West, Heavy Load (2012) heb ik nooit gehoord en dat zal vermoedelijk wel zo blijven want Any Way, Shape Or Form is, hoeveel bewondering ik ook voor het omtoveren van allerhande spullen tot muziekinstrumenten, het diep in de traditonele blues en folk gewortelde geluid en de tomeloze inzet van deze band heb, niet echt aan mij besteed. Kleurrijke mannen zijn het, zeker, maar van hun liedjes gaan er dertien in een dozijn. Daar komt nog bij dat producer Vance Powell (Jack White, Kings Of Leon) alles vooral in de lengte heeft opgenomen zodat wat tegendraads of dwars is aan deze band (en op het eerste gezicht is dat, zoals gezegd, een heleboel) nergens meer wordt waargenomen. Dat ze het hart op de juiste plaats hebben, getuige de oproep in No War om geen oorlog te voeren in de naam van welke religie dan ook, mag ze dan tot eer strekken, dit tweede album wordt er niet minder middelmatig van. Hier zijn de concert data voor BeNeLux…

  • July 18, 2015 Leeuwarden (NL) Welcome To The Village Festival
  • July 19, 2015 Amsterdam (NL) Paradiso
  • July 24, 2015 Nijmegen (NL) Valkhof Festival
  • July 25, 2015 Bladel (NL) Totaalfestival
  • July 26, 2015 Lichtenvoorde (NL) Zwarte Cross

Wim Boluijt Auteur