Wildie, Lost and Gone

Wildie, Lost and GoneIk weet niet wat je moet verwachten van een band met de naam Wildie, maar verwacht geen wilde, lees stevige, muziek op het debuut van deze Zweedse formatie. Integendeel, de muziek is heel ingetogen, akoestisch en subtiel. Singer-songwriter Anders Thorén is een bekende sessiemuzikant uit het Zweedse Malmö, die in de herfst van 2013 een tijd verbleef op het platteland van zuidoost-Zweden. Daar schreef hij, geïnspireerd door het afwezig zijn van afleidingen in deze rustige omgeving, een aantal prachtige songs, samen met Kate Visonj. Samen met multi-instrumentalist (gitaar, bas, drums, keyboards, harmony vocals) Rasmus Svensson, bassist Peter Antonsson en drummer Marcus Rostedt werden de 10 juweeltjes opgenomen in een studio in Malmö in 2014. Opvallend is vooral de serene rust die van de songs uitgaat, het totaal ontbreken van enige stress. Je wordt meegezogen in een wereld, bijna zonder zorgen, waar walsjes en lief voortkabbelende folksongs met verrukkelijke melodietjes de regie voeren.
Een aangename verrassing, deze Zweedse Americana-schijf. Prachtig gedaan, boys! Kom gauw terug met meer! (Rootsy.nu)

Fred Schmale Auteur