Eddie Boyd and The Phatapillars, A Lover and A Fool

Eddie Boyd and The Phatapillars, A Lover and A FoolRootsy Indie-rock uit Australië met een snufje Nirvana, zo mag je de stijl van dit trio wel noemen. Na twaalf maanden touren zijn zij de studio ingedoken en daarvan is deze EP het resultaat. Dit debuut smaakt naar meer, lekkere frisse sound met een scherp randje, waarbij de stem van Eddie Boyd opvalt, mooi breed bereik en vanuit de tenen, een genot om te horen. Naast zingen speelt Boyd ook uitstekend gitaar. Luister maar eens naar Fooling Myself. In dat nummer komen de klasse van Sandy Clarke op de bas en Andy Nielsen op drums ook prachtig tot hun recht. Hier is ook goed te horen dat de ritme sectie de kunst van het weglaten beheerst.

Ook prachtig is Bad timing. Eerst fingerpicking van Eddie, meerstemmige zang, daarna valt de bas en even later volgt die drumpartij. Pure schoonheid! Dat waren de wat rustige nummers. De wat steviger nummers als A lover And A Fool, Long Ago en Next To Me doen daar in schoonheid overigens niet voor onder. In Long Ago trekt Boyd echt geweldig zijn strot open. Vijf nummers lang duurt deze EP en voor mij is dit wat aan de korte kant. Een dikke 10 voor deze debuut EP. (Independent)

Jan van Eck Auteur