The McCrary Sisters, Let's GoHet moet ongeveer 10 jaar geleden zijn dat ik een van de mooiste concerten in mijn leven meemaakte. Het was tijdens SXSW in de knusse akoestische zaal Cactus Cafe (Austin,Tx), waar Buddy Miller optrad. Eén uur in de nacht begon het en er waren niet meer dan 20 mensen in de zaal. Buddy speelde vooral nummers van zijn nieuwe gospel achtige album Universal United House of Prayer. Het was mijn eerste kennismaking met de achtergrondzangeressen Ann en Regina McCrary, die er een waar gospel-spektakel van maakten.

The McCrary Sisters hebben dit keer – na hun debuut Our Journey (2011) – Buddy Miller ingeschakeld om hun nieuwe album te produceren. Buddy leverde vele songs aan en is voorts veelvuldig als muzikant actief. The McCrary Sisters zijn de dochters van wijlen Reverend Samuel McCrary, die een van de originele leden was van de populaire gospelband The Fairfield Four uit Nashville. Regina en Ann McCrary hebben zich volledig gestort op het zingen van gospelsongs, terwijl Deborah en Alfreda dit als een nevenactiviteit beschouwen.

Bij de openingstune van het nieuwe album wordt meteen duidelijk waarom het draait in het leven: Let’s go to the land where milk and honey flows. Deze korte titeltrack wordt a capella gezongen. Daarna wordt het levendig met het door een geweldige piano gedreven I’ve Got Jesus (And That’s Enough). Buddy Miller begeleid de sisters met een smoezelig gitaarsoundje in het fraaie By The Mark. De dames gaan vocaal helemaal uit hun dak in het pittige dansbare Fire. Hoogtepunt is de fraaie ballad Use Me Lord met een heerlijk zalvend orgeltje. The Fairfield Four zijn nog altijd actief en zij geven een gastbijdrage in het onstuimige Don’t Let Nobody Turn You Round. Ach er staat eigenlijk geen slecht nummer op dit aangename gospelalbum. Aan het einde staat nog een mooi nummer Hold The Wind, waarin Buddy Miller met The McCrary Sisters het traditionele vraag en antwoord spel op een overtuigende manier neerzetten. (McC Records)

Paul Jonker Auteur