Pi Jacobs. Hi-Rise Ranch

Pi Jacobs, Hi-Rise RanchPi Jacobs is een jonge rock chick uit Californië die nationale bekendheid verkreeg doordat een song van haar werd gebruikt in de Amerikaanse TV hit ‘Pretty little liars’. Haar vorige EP met daarop zes eigen rocksongs, haar zesde werkstuk sinds haar debuut i n 2001, de EP ‘Urbanicana’ met haar succesnummer ‘Trying to be loved’ erop kwam uit in 2013 en nu is er de opvolger, alweer een EP met zes nummers. Pi noemt haar muziek een ‘Americana bluesy rock thing’. En dat is een prima beschrijving, de muziek rockt stevig, er zijn twee rustpuntjes (de ballad ‘Starting now’ en het rustigste nummer van de CD, de Led Zeppelin cover ‘Baby, I’m gonna leave you’, geschreven door folkie Anne Johannsen in de jaren 50 en ook ooit door Joan Baez vertolkt, de overige vijf songs zijn van Pi zelf), en verder variatie in tempo. In de begeleiding horen we alleen onze Pi op alle gitaren, twee bassisten (waaronder weer Pi), wederom op drums Fredo Ortiz, en twee keyboarders en vocale hulp van een tweetal. De CD ademt onder meer de sfeer van een reis over de weg (‘Icy road’) of met een trein (‘The train’, voor mij veruit het beste nummer op de CD).

Samengevat: ‘Hi-rise ranch’ is, net als de voorganger, een rock-CD, maar zowaar beter dan de te eenvormige voorganger. Voor de liefhebbers van rockchicks van het type Anouk is dit een leuke CD.

Fred Schmale Auteur