Natasha Borzilova, Wilder Days

Natasha Borzilova, Wilder DaysDe Russische Natasha verhuisde in 2006 naar Amerika om haar carrière te verstevigen en dat gaat zeker lukken met het uitbrengen van Wilder Days. Deze klassiek geschoolde singer-songwriter heeft hiermee een ontzettend fijne luisterplaat afgeleverd. Op bas na (Sergey Olkhovskiy) bespeeld ze alle instrumenten op deze fraaie plaat.

Op één song na, Oysters van Tori Amos, komen alle nummers van eigen hand, songs die gaan over alle dingen van de dag, scheidingen, teleurstellingen maar ook vrolijke verhalen passeren de revue, het is niet alleen kommer en kwel. Alle songs hebben prachtige melodielijnen, waarvan er één bovenuit springt, White Noise, wat verhaald over scheiding, heeft een bijzonder mooi arrangement gekregen van haar vriendin Edwina Hayes.

Het album straalt een sfeer uit die ligt tussen de Keltische klanken van Enya en de progrock van Mostly Autumn. Met de ogen dicht voert de muziek je over velden, bossen en steden en laten je steeds wat anders zien en horen, in één woord: SUPER (Hadley Music Group)

Jan van Eck Auteur