Raina Rose, Rebecca Loebe, Smokey & The Mirror, Three Nights Live

Raina Rose, Rebecca Loebe, Smokey & The Mirror, Three Nights LiveEigenlijk kan ik volstaan met de hieronder volgende verfilming van The Tracks Of My Tears, het laatste liedje van Three Nights Live van Raina Rose, Rebecca Loeb, Smokey & The Mirror.

 

 

 

Zonder meer fraai, toch?!

Maar omdat u wellicht (nog) niet in de gelegenheid bent geweest om de andere veertien liedjes van dit live-album te beluisteren, is het wellicht geen slecht idee om u iets meer over deze samenwerking te vertellen. Smokey and the Mirror bestaat uit Bryan and Bernice Hembree. Rebecca Loebe en Raina Rose volgen al jaren het solo-pad. Samen met bassist Will Robertson en keyboardspeler Daniel Walker gingen de vier op stap en speelden erop los. Eerst in Houston, Texas, daarna in Austin, Texas om te eindigen in Oklahoma City, Oklahoma. Onberispelijk werden ze opgenomen (én gemixt door John Keane!), deze concerten. En evenzo uitgegeven.

Liedjes van Jackson Browne, van het album Mermaid Avenue en van Guy Clark worden gespeeld naast liedjes van eigen hand. Zo horen we Raina Rose in het mooie Swing Wide The Gates.

A woman’s made to cry.
Man is made to sin.
Swing wide the gates.
And come back in.

Loebe zingt het fraaie The Chicago Kid en het echtpaar horen we in het vlotte St. Alban’s Day. Three Nights Live is een zich bescheiden aandienend album dat beleefd een hand geeft en rustig afwachtend op de bank gaat zitten. Gaandeweg de kennismaking ontdooit het ijs en blijkt dat u meer soul in huis hebt gehaald dan u dacht. En ook, deze dames zijn niet voor de poes. Luister maar eens goed naar wat en waarover ze allemaal zingen.

Het zich op het snijvlak van country, blues, soul en americana bewegende Three Nights Live, op uw jaarlijst zal het niet prijken. Maar wij kunnen het u desondanks van harte aanbevelen. Want menig album komt niet zó dicht bij uw jaarlijst. (Goose Creek Music)

Wim Boluijt Auteur