American Aquarium, Wolves

American Aquarium, WolvesDe rootsrockers van American Aquarium (Raleigh, North Carolina) hebben een behoorlijke schare fans in ons landje na hun optreden op Take Root in Groningen van een paar jaar terug (2013). Met hun nieuwe, geheel door de fans gefinancierde CD ‘Wolves’ verlaten ze – deels – hun wat ruigere geluid van de voorganger ‘Burn. Flicker. Die.’ (2012, geproduceerd door Jason Isbell) ten faveure van een sound, waarin de pedal-steel wordt geassisteerd door twee elektrische gitaren. Gevoegd bij de onverminderd licht gruizige stem van BJ Barham levert het een in mijn ogen prachtige CD op. De mooiste rootsrock van 2015 tot dusver, luister maar naar de heerlijke ballads ’Man I’m supposed to be’ en ‘End over end’, de uptempo rocker ‘Old north state’ (‘Carolina, I’m coming home’, gevolgd door de officiële North Carolina State toast, geschreven in 1904: ‘Here’s to the land of the long leaf pine, the summer land where the sun doth shine, where the weak grow strong and the strong grow great. Here’s to down home, the Old North State, the Old North State’), het subtiel rockende ‘Wichita Falls’ (‘I’m sending you a postcard from Wichita Falls. That’s where it started baby, that’s where it all started falling apart, you went and broke my heart’.). In het titelnummer horen we zowaar invloeden van The Band!

Lof aan de boys van AA, hun gitaren, banjo, bas, drums, piano en steel gitaar met hulp op percussie, piano, orgel en zang! Prachtige CD, heerlijke mix van een zingende steel gitaar en rockende gitaren. Prachtige songs van voorman Barham. Opgenomen in Asheville, North Carolina in slechts 20 dagen in de zomer van 2014. (Blue Rose Records)

Hier zijn de concert data voor BeNeLux…

  • November 13, 2015 Oud Heverlee (B) L’istwaar
  • November 14, 2015 Terneuzen (NL) Porgy & Bess
  • November 15, 2015 Nijmegen (NL) Lux
  • November 17, 2015 Amsterdam (NL) Paradiso
  • November 18, 2015 Venlo (NL) Grenswerk
  • November 19, 2015 Maassluis (NL) Lock Keepers
  • November 20, 2015 Hengelo (NL) Metropool
  • November 21, 2015 Drachten (NL) Iduha
  • November 22, 2015 Amen (NL) Amer
  • November 23, 2015 Eindhoven (NL) Meneer Frits

Fred Schmale Auteur