Keston Cobblers Club, Wildfire

Keston Cobblers Club, WildfireTwee jaar geleden maakte de Britse band The Keston Cobblers Club al indruk met hun debuutalbum One, For Words uit 2012. Voor zover ik weet heeft de band met die geluidsdrager in Nederland geen stof op doen waaien. Toch maakt deze vijfstemmige band interessante Indie folk pop zoals wij die in deze kroeg ook kennen van Elephant Revival en The Low Anthem. Toch geeft het schrijversduo, bestaande uit Matthew en Julia Lowe, de muzikale omlijsting net even iets meer vulling mee. Met bonkende drumpartijen, koperen blaasinstrumenten en synthesizers maken ze hun punt. Je moet een liefhebber zijn van goed gevulde orkestrale arrangementen. Op hun nieuwe CD Wildfire vliegt het namelijk alle kanten op. Je krijgt het gevoel dat je steeds naar een andere band zit te luisteren. De band heeft zich de afgelopen drie jaar duidelijk verder ontwikkeld. “Muziek gaat over veel meer dan audio alleen, het is emotie, energie en esthetische kunst” zegt Julia Lowe daarover. De band zal deze zomer op een aantal grote UK zomerfestivals te zien zijn.

Ondanks dat de plaat op het Duitse Glitterhouse Records label uit is gebracht, staan ze niet op het prestigieuze Orange Blossom Festival gepland. Dat is dan toch weer raar. The Keston Cobblers Club lijken voorlopig dan toch meer wereld beroemd te zijn in de UK. (Glitterhouse Records)

Jan Janssen Auteur