King Of The Tramps, Joyful Noise

King Of The Tramps, Joyful NoiseSoepel laveert de Amerikaanse band King Of The Tramps op hun derde album Joyful Noise tussen southernrock, countryrock en classicrock. Smeuïge soul en r & b dienen als smeermiddel. Intens, rauw en kleurrijk, alsof ze op een live-podium staan, worden negen nummers door het kwintet uit deelstaat Iowa ten gehore gebracht. Instrumentaal is het genieten van duaal, vet (slide) gitaarwerk van Justin Snyder en Todd Partridge – tevens leadzanger en van het knauwende type – dat vervangen wordt door banjo en mandoline in wat spaarzame momenten van akoestische rust. Boven dat snarengeluid uit stijgen fraaie funky toetsenbijdragen – meestal orgel – van Adam Audlehelm, zorgen bassist Ryan McAlister en drummer voor lekker swingende grooves en duikt heel soms zowaar ‘n trompetgeluidje op.

Inderdaad uitstekende Joyful Noise. Ouderwetse rootsrock in de trant van vooral The Allman Brothers Band, in het tijdvak van Brothers and Sisters (1973) en de formatie Whiskey Meyers, van vandaag de dag. Tijdloos genre dus, die de laatste jaren in Amerika zelfs een opleving lijkt door te maken. (Old School Records)