Scott Shea, Let It Storm

Scott Shea, Let It StormEen debuut van een Canadese singer-songwriter. Scott Shea is de zoon van Red Shea, de fameuze gitarist van de Canadese superfolkie Gordon Lightfoot. Al op zeer jeugdige leeftijd speelde hij gitaar en schreef hij liedjes, waarmee hij talloze songwriting competities wist te winnen. Na een avontuurtje met het duo met zijn broer, The Sheas, en een zwervend bestaan all over the world is hij terug aan de westkust van Canada en is hij toe aan zijn debuutCD. Opgenomen in Austin TX met een opzienbarende pianiste/keyboardiste genaamd Bobbie Nelson, Willie’s zus, naast drummer Freddy Fletcher (de zoon van Bobby Nelson!) en multi-instrumentalist/producer Gordie Johnson brengt hij een tiental mooie verhalende songs, die gerijpt zijn na het overlijden van zijn vader (in 2008, 70 jaar oud). De gitaar die hij gebruikte bij het schrijven van de songs is die van zijn vader ten tijde van de grote vroege Lightfoot hits als ‘If you could read my mind’. De uitkomst is een bijzondere aangename en goed uitgebalanceerde CD met prima songs, Scott heeft een prachtige, volle stem en de begeleiding is vrijwel perfect! De teksten zijn uit het eigen leven gegrepen en verhalen – zoals zo vaak – over relaties. Maar de lyriek is zeer mooi vertegenwoordigd, getuige dit fragment uit de titel track, ‘Let it storm’: ‘I know how good it feels to be free with someone, to find the open fields I have seen wild horses run. I know how good it feels, the warmth of the sun, clouds are coming in my back is to the wind and I have you to keep me warm. Let it storm, let it storm, all the bad weather I have worn, let it storm, let it storm, I’ve got you to keep me warm’.

Aldus Scott Shea! Een goede nieuwkomer, maar geen echte vernieuwer. Maar wie maalt daarom, als het resultaat van CD-opnames gewoon aangenaam goed is.

Fred Schmale Auteur