Harrison Kennedy, This Is From Here

Harrison Kennedy, This Is From HereDe eerste kennismaking met Harrison Kennedy was met het album Soulscape, een verrassend album. Zijn nieuwste schijf ‘This is from here’ is een totaal andere schijf geworden, geen banjo en niet het experimentele wat ‘Soulscape’ zo kenmerkt. Hij laat zich begeleiden door een achttal muzikanten waaronder Colin Linden.

Die afwisseling van muzikanten maken de nummers ook zo lekker gevarieerd en tel daar bij op de ervaring die Harrison opdeed in het zingen in een kerkkoor van Hamilton’s Stewart Memorial Church Choir en zijn reizen op jeugdige leeftijd in de straten van Detroit en je krijgt een aardig plaatje van hem. Het is een mooie mix geworden van soulvolle blues met zo nu en dan een flinke scheut gospel met op alle nummers ondersteuning van Jesse O’Brien op piano, orgel en Wurlitzer.

Bij het nummer ‘Shake the hand’ lijkt Harrison bij Eric Bibb in de leer geweest te zijn, zelfde klasse en sfeer, maar hij schakelt net zo makkelijk om naar een slow pianoblues ‘Jimmy Lee’ met een meer dan uitmuntende Colin Linden op gitaar. Op de nummers ‘You, me or us’ en het swingende ‘Crocodile lies’ komen zijn kerkkoor achtergrond tot uiting, pareltjes. Het uit twaalf nummers bestaande album kent geen zwakke nummers alleen enkele uitschieters naar boven, een schijf die in geen enkele verzameling mag ontbreken. (Dixiefrog Records)

Jan van Eck Auteur