John Mayall’s Bluesbreakers, Live in 1967

John Mayall’s Bluesbreakers, Live in 1967Als dit in de brievenbus valt, ga je natuurlijk gelijk naar de cd-speler. Deze cd is natuurlijk wel uit het, misschien wel, het beste tijdperk van de Bluesbreakers, kijk maar eens naar de namen: John Mayall (vocals, keyboards, harmonica), Peter Green (lead guitar), John McVie (bass) and Mick Fleetwood (drums).

Deze cd is een unieke verzameling van nooit eerder gereleased materiaal, ooit opgenomen op tape door de Nederlander Tom Huissen in vijf verschillende clubs. Recent legde John Mayall de hand op deze opnames en na wat bijschaven wordt deze cd 12 april op de markt gebracht. Het album heeft er echt prachtig gespeelde nummers opstaan (zie onderstaande tracklist), maar je moet dan wel door het holle/blikkerig geluid heen luisteren. Ik kan er kort over zijn, voor de verzamelaar een must, maar ik had er na twee keer luisteren wat moeite mee om mij te blijven concentreren vanwege de kwaliteit van de opname.

Jan van Eck Auteur