The Bloody Jug Band, Rope Burn

The Bloody Jug Band, 13 StepsDeze Amerikaanse 8-koppige formatie heeft in Nederland al een kleine schare volgers en dat mogen er van mij meer worden. Zij brengen een mix van soulvolle blues/swampblues/rock/folk die staat als een huis, zo start het album met ‘Volfkiller’, met een muur van geluid, waar gelijk het vocale geweld van Cragmire Peace, ondersteund door Stormy Jean al gelijk opvallen en die lijn trekken zij door in ‘Dorothy Gale’.

Het derde nummer, ’13 Steps’, kondigt al een wijziging aan, volume gaat wat naar beneden en Stormy Jean neemt het voortouw met een stem die iets weg heeft van Melanie, prachtige achtergrondzang, langzaam opzwepend ritme, melancholische harp, een nummer wat je pakt. ‘Beautifull corps’klinkt zoals de tekst, luguber en geheel in die lijn volgt ‘Wanted man in hell’ met mooie slide gitaar en banjo, alweer een pareltje. En zo kunnen we nog wel even door gaan, maar dit album moet je zelf beleven, de sfeer veranderd voortdurend, mede mogelijk door de vele instrumenten en de zang, die afwisselend door Gragmire Peace en Stormy Jean gedaan worden.

Jan van Eck Auteur