Cameron Blake, Alone On The World Stage

Cameron Blake, Alone On The World StageCameron Blake uit Grand Rapids, Michigan is een echte folkie die het genre protestsong heeft omarmd, maar dit op een hedendaagse manier aanpakt. Met ‘Alone in the World stage’ is Blake aan zijn vijfde CD toe sinds 2009, een redelijk opmerkelijke productie! Hij doet het helemaal alleen, met een prachtige stem en begeleiding van zijn gitaar of piano. Zijn onderwerpen zijn divers, in ‘Rise and shine’ behandelt hij het complexe probleem van het conflict tussen Israël en de Palestijnen (‘see the uniforms on the teenage boys, the gorilla scarves and the bomb decoys as the pillars rise along the barbed wire coils. It’s just another call to prayer through the shellfire noise’), in Detroit ziet hij de problemen van de failliete stad door de ogen van een alleenstaande, gebroken vrouw, in ‘Ultrasound’ speelt zijn nog ongeboren dochter een rol (‘Settin’ sail in the deep, tiny fingers, tiny toes on feather feet. I’m a well, you’re a spring, do you know you’re closer than you’ll ever be to heaven, to home and the secret words that spoke life in your bones’. Mooi beschreven! De sfeer van de CD is prachtg subtiel, hij doet soms denken aan de vroege Leonard Cohen (‘The fisherman’), maar een vergelijking met cultheld Mickey Newbury kan ook worden gemaakt.

Zeer de moeite waard, deze ‘hedendaagse protestzanger met zijn prachtige stem’ en poëtische teksten. Een aanwinst in het genre!!! (Silver Slant Racords)

Fred Schmale Auteur