Laura Rain & The Caesars, Closer

Laura Rain & The Caesars, CloserLaura Rain is een klassiek geschoolde zangeres uit Detroit, Verenigde Staten. Nu ontkomt niemand uit die plaats er aan om met de Detroit soul in aanraking te komen, ook Laura Rain dus niet. Haar begeleidingsband the Caesars bestaat uit een aantal veteranen uit de lokale soul, blues, rock en jazz scene en miss Rain draait daar ook al weer de nodige jaartjes in mee. Eerder verscheen van hen de cd Electrified en nu is daar Closer. De Caesars bestaan uit gitarist George Rain, toetsenspeler /bassist Phil Hale en drummer/percussionist Ron Pangborn. Alle elf nummers op de cd werden geschreven door Laura Rain en George Friend.

De cd opent met een stevig rhythm & blues nummer, getiteld “Seasons”. Het wordt gevolgd door de titelsong, een relaxed soul nummer. Hier komt voor het eerst de blazerssectie met Johnny Evans (saxofoons) en John Douglas (trompet) om de hoek kijken. In “Squawkin’” laat de band horen dat ook blues hen niet onbekend is. Het is een prima funky werkje, waarin de blazers wederom een mooie aanvulling zijn. Gitarist Friend laat in dit nummer horen prima met zijn instrument overweg te kunnen.

De cd is prima geproduceerd, misschien net iets te netjes, maar Laura Rain en haar band schotelen de luisteraar een prettig in het gehoor liggende selectie liedjes voor. Echt spannend wordt het weliswaar niet, maar nummers als de slow blues “Your Love Is Not Broken”of het door de Fender Rhodes gedragen “He Is” zijn meer dan de moeite waard. In het slotnummer “My Heart Is Open”, een heel ingetogen cocktail jazz nummer, is te horen dat Laura niet alleen qua techniek een formidabele zangeres is, maar dat ze er met haar zwoele stemgeluid ook de juiste emotie er in weet te leggen.
Al met al een aangename verrassing, dit album. (Independent)

Ton Kok Auteur