JD McPherson, Let The Good Times Roll

JD McPherson, Let The Good Times RollLet The Good Times Roll is de opvolger van JD McPherson’s droom debuutalbum Signs & Signifiers. McPherson, afkomstig uit Oklahoma, was dus een compleet nieuwe naam aan het firmament. Een paar puike live optredens in wat kleine afgelegen zaaltjes in Nederland was echter voldoende op hem op het grote Zwarte Cross podium te zetten. JD McPherson steekt met zijn knetterend stemgeluid en muzikale fantasie zomaar een Eli ‘Paperboy’ Reed of een James Hunter naar de kroon.”, riep ik op een eiland, een paar jaar geleden.

Let The Good Times Roll komt dan ook niet voor niets via Rounder en V2 tot ons. JD McPherson’s eigentijdse invulling van soul, rhythm & blues en pure jaren zestig rock-‘n-roll heeft een vonk doen over slaan naar het jongere publiek. Kijk meer eens een beetje rond, ondergetekende en nog veel meer van die jonge goden (hahahah), lopen tegenwoordig met een vetkuif rond. De elf aanstekelijke liedjes nestelen zich binnen no time in je hoofd. Ja, ja deze jonge gast heeft goed geluisterd naar zijn live publiek. In muzikale zin worden kleine songs groot uitgepakt waardoor Let The Good Times Roll nog een stuk gevarieerder overkomt dan zijn voorganger.

Let The Good Times Roll is met grote zorg gemaakt voor de teeny bobbers van nu. Deze plaat barst van de hartstochtelijke energie en aanvoelt als een pittige rollercoaster rit. Mijn vetkuif gaat er in elk geval van krullen.

(Rounder)

Jan Janssen Auteur