Ray Barnard, Where Would I Be Without You

Ray Barnard, Where Would I Be Without YouMulti-instrumentalist Ray Barnard is al een paar jaar op de solo toer. Hij debuteerde in 2012 met het album Tinted Windows to the Soul. Daarvoor was Ray Barnard 12 jaar actief als de frontman van de rootsrock-band The Copperheads, waarmee hij 3 albums opnam. Where Would I Be Without You is Barnard’s tweede schijf, waarop hij zijn blue-eyed soul etaleert. Het album opent met een vrolijke funky meezinger Bone Of My Bones. De volgende track Sadness Has A Pleasant Sound is rustiger van aard en doet denken aan de laid back sound van Bill Withers. No Good Deed (Goes Unpunished) heeft een lekkere ‘funky groove’ met vreemd genoeg wat al te brave blazers en te zoete koortjes. De stem van Ray Barnard zit vol soul, maar klinkt toch vlakjes. Wellicht heeft dat mede met de productie te maken. Het bluesy nummer Roseville doet mij veel denken aan de sfeervolle muziek van Allen Toussaint. De ontroerende afsluiter Soul Together klinkt ook geslaagd. De funkende blue-eyed soul op dit nieuwe album van Ray Barnard klinkt op zich prima, maar ik moet bekennen dat ik in mijn platenkast spannender albums op dit gebied heb staan.

Paul Jonker Auteur