Danny Schmidt, Owls, The Acoustic Demo’s

Danny Schmidt, Owls, The Acoustic Demo’sOnze kleine grote vriend uit Austin (hij is er geboren en getogen!) heeft zijn kickstarter-campagne voor zijn achtste solo-CD, ‘Owls’, afgerond en is druk bezig met het afronden van de opnames. Het uiteindelijke resultaat zal pas op zijn vroegst de komende zomer verkrijgbaar zijn. Voorafgaande aan de opnames maakte Danny in zijn huis in Austin de akoestische demo’s voor de CD, alleen Danny en zijn gitaar en – natuurlijk!!! – de heerlijke vocale inbreng van zijn lieve vrouw, Carrie Elkin. Als noviteit heeft Danny besloten dat deze akoestische demo’ s verkrijgbaar zijn via Bandcamp (een ‘Bonus release’). Voor informatie zie Danny’s website, www.dannyschmidt.com. Daarop ook info over de songs en de teksten ervan. Luisterend naar de demo’s komen herinneringen los aan hun optredens als duo in september 2012 in ons land. Velen hebben toen genoten van de heerlijke songs en prachtige zang van het duo, en dat is wat we op deze 10 demo’s weer horen. Een enkel liedje van deze ‘Owls’ werd overigens toen al ten gehore gebracht, het prachtig mooie ‘Cries of shadows’. Omdat het zo mooi is, deze bijzondere parabel over de ‘relatie’ van een persoon met zijn eigen ‘donkerder kant’,de zg. ‘foutjes’ in iemands karakter, een couplet ervan als opwarmertje: ‘In the sunset of my life I’d sit and count the golden rays. And my shadow’d sit behind me, but she was gentle, thin, and grey. And we’d laugh at how we chased each other back and forth all day, all the while holding hands, in love and in dismay’. De tien nieuwe songs van Danny – en weer valt op hoe fantastisch uitgewerkt de liedjes van Danny zijn- klinken op hun akoestische best, ontdaan van alle opsmuk, puur en alleen de gitaar en de twee prachtig matchende stemmen. Na al het genieten van deze demo’s zijn we uiteraard ook benieuwd naar het ‘aangeklede’ eindproduct, maar dat is nog even wachten.

Een verrassend gaaf tussendoortje van onze singer-songwritergeweldenaar uit Austin. Het hoogtepunt van de CD, het voornoemde ‘Cries of shadows’, is een song va onsterfelijke topklasse, vergelijkbaar met het even onsterfelijke ‘Company of friends’. En ‘All the more to wonder’ is al bijna even geweldig! Danny Schmidt is absolute TOPKLASSE! (Independent)

Fred Schmale Auteur