The Bros. Landreth, Let It Lie

The Bros. Landreth, Let It LieLet It Lie, het debuutalbum van de Canadese roots-rockers The Bros. Landreth. Met deze zin zouden kenners direct een link kunnen leggen naar die andere gelijknamige roots-rocker Sonny Landreth. Namen zijn namen en in dit geval, blijft het daarbij. Het muzikale DNA in het bloed van de gebroeders David en Joey Landreth werd door hun ouders ingegeven. De kleine snotneuzen bezochten, samen met hun moeder, Pa’s live optredens tot ze erbij neer vielen. “We were always around music. We had no choice! We were baptized into it.” Laat frontman en songwriter van de band Joey Landreth weten. Het resultaat is een noemenswaardig debuutalbum waar blues, folk, americana en southern-rock zonder te blikken of te blozen doorelkaar gehutseld worden.

Zoals gezegd niet gerelateerd aan… en toch hoor ik enige gelijkenis in het de manier hoe Joey Landreth zingt. Het ligt er op sommige momenten gloeiend tegenaan hoor. De band bestaat verder uit drummer Ryan Voth en toetsenist Alex Campbell. Op Let It Lie hoor je overwegend netjes gearrangeerde songs. De broertje vliegen nergens uit de bocht waardoor de melodielijnen, na een aantal draaibeurten, ongelofelijk in je hoofd blijven hangen. De plaat opent met het uiterst radiovriendelijke Our Love. Als het daaropvolgende Firecracker volgt weet je eigenlijk al hoe zit. De kwaliteit dan dit album zit in de doordachte voorspelbaarheid. Luister maar eens naar Let It Lie. Ik krijg een Desperado (Eagles) gevoel. Er is een video van I Am The Fool. Bekijk hem maar eens en oordeel zelf.

Ik lust hier wel pap van. Geen groots opgezette plaat. Elk liedje staat precies op de goede plek. Deze band zou je volgens mij het beste kunnen beoordelen als je ze live aan het werk ziet. Nummers als Runaway Train en Going To The Country zouden dan weleens compleet kunnen ontsporen. Deze fijnbesnaarde band geeft haar visitekaartje af. Niets meer, maar zeker ook niets minder. Nu maar hopen of wij The Bros. Landreth binnenkort ook op Nederlandse podia mogen verwelkomen.

Jan Janssen Auteur