Vanessa Peters, With The Sentimentals

Vanessa Peters, With The SentimentalsVanessa plaatst haar zonnebril op een enorme Italiaanse zonnebloem en benoemt de plant tot haar ‘stunt double’. Ze laat net zo makkelijk een handstandje als andere acrobatische capriolen zien, om een nieuw, prachtig en kleurrijk uitgevoerd album aan te prijzen via de social media. Deze opmerkelijke singer-songwriter uit Dallas noemt het Italiaanse Lucca haar tweede thuis, ze spreekt de taal vlekkeloos en bouwde haar hechte Europese fanclub op door onvermoeibaar te toeren. Vanessa heeft een onmiskenbaar eigen geluid, haar poppy folk met intelligente teksten is misschien alleen met Aimee Mann te vergelijken. Ze heeft een rustige, iets terughoudende maar vloeiende manier van zingen en componeert melodietjes, die je ongemerkt meeneuriet.

Er was een onmiddellijke muzikale klik met M.C. Hansen en zijn band The Sentimentals, bij hun eerste kennismaking in 2007. Na diverse gezamenlijke optredens in Denemarken en Texas vonden zij het hoog tijd worden voor een album! Natuurlijk mocht Vanessa’s echtgenoot Rip Rowan ook meedoen, hij tekende voor productie en bespelen van de keyboards. Wij kenden Rip al van zijn uitstekende werk met Salim Nourallah en de Old 97’s. M.C. speelt akoestische en elektrische gitaar, Nikolaj contrabas en Jacob drums plus percussie.

Naast hun andere verplichtingen vond dit vijftal in april en oktober 2014 tijd om tweemaal vijf tracks vast te leggen. Het CD-boekje laat foto’s zien van de gezellige, geïmproviseerde studioruimtes op het Deense platteland. Er werd live opgenomen, twee of drie takes, geen overdubs. De prima samenwerking klinkt overal door op het album!

Het eerste nummer, “Pacific Street” is een cover van Hem, geschreven door Dan Messé. “Are you going for an Oscar / Or are you happy / With an independent film award”. Ja, “Big Time Underground” springt er gelijk weer uit, Vanessa nam deze song (net als “Fireworks”) eerder op met haar Italiaanse band Ice Cream on Mondays voor het album ‘Little Films’ (2006). “Afford To Pretend” komt van de akoestische EP ‘Blackout’, daterend uit datzelfde jaar en kreeg ook een fraai modern muzikaal jasje aan. Van de gloednieuwe nummers is vooral “The Choice” indrukwekkend, zelfs in een gelukkige relatie kunnen gedachten aan iemand uit het verleden een schaduw blijven werpen. Voeg daarbij een prachtig gespeeld arrangement en het perfecte plaatje is -met vijf andere juweeltjes- compleet.

Vanessa was geïnspireerd en heeft nog een paar dozijn songs klaarliggen, ze denkt al aan een volgend album en dan zullen we ongetwijfeld weer een enthousiast handstandje kunnen zien! (Independent)

Binnenkort in de BeNeLux en Duitsland live te zien.

 • Mar 24 – Nijmegen, NL (duo)
 • Mar 25 – Waalwijk, NL (duo)
 • Mar 27 – Westerwijtwerd, NL (duo)
 • Mar 28 – Thorn, NL (trio)
 • Mar 29 – Ossenisse, NL (duo)
 • Apr 1 – Grevenbroich, DE (solo)
 • Apr 2 – Gemert, NL (trio)
 • Apr 3 – Utrecht, NL (duo)
 • Apr 4 – Solingen, DE (trio)
 • Apr 16 – Hamburg, DE with The Sentimentals
 • Apr 17 – Groningen, NL with The Sentimentals
 • Apr 18 – Baarlo, NL with The Sentimentals
 • Apr 19 – Westelbeers, NL  with The Sentimentals
 • Apr 20 – Evergem, BE with The Sentimentals
 • Apr 21 – Heerlen, NL with The Sentimentals
 • Apr 22 – Mulheim, DE with The Sentimentals
 • Apr 24 – Homburg, DE with The Sentimentals
 • Apr 25 – Elsfleth, DE with The Sentimentals
 • Apr 26 – Norderstedt, DE with The Sentimentals

Johanna Bodde Auteur