Vanessa Lively, Return to Waves

Vanessa Lively, Return to WavesVanessa Lively is een in Austin wonende singer-songwriter. Met ‘Return to waves’ is zij aan haar vijfde CD toe, de tweede die door CRS in Nederland wordt uitgebracht. De opnames vonden plaats toen Vanessa zwanger was van haar eerste kind (inmiddels geboren – Jeremiah) en werd geproduceerd door plaatsgenoot en collega Paul Curreri (ook gitaren, keyboards, zang en arrangementen), die samen met de ook aanwezige Devon Sproule (zang) naast het verse echtpaar Carrie Elkin/Danny Schmidt woont in East Austin. Lively brengt een aangename mix van folk met invloeden uit de wereldmuziek, denk aan ritmes (Spaans, Caribisch, soms zelfs funky). Van de twaalf liedjes schreef er 10, één schreef ze samen met collega Erik Moll en nummer twaalf is de vertaling van een gedicht van de Franse poëet Baudelaire (ca 1857). Behalve Curreri/Sproule en de akoestische gitaar van Lively is er alleen nog ruimte voor een dienende bas en dito drums. Vanessa’s stem is redelijk laag, licht hees en daardoor fantastisch passend bij haar prachtige liedjes. Met name het heerlijk ritmische ‘We are waiting’ is prachtig, met schitterende harmonievocalen van Sproule. In het Spaans aandoende ‘She won’t let go’ (dat nummer schreef ze met Moll) krijgen bas, drums en de elektrische gitaar van Curreri de ruimte om iets samen te doen en alweer is de zang bijna hemels.

Een echt prachtige en gevoelige CD van Vanessa Lively. Subtiele topklasse uit Austin!!! Lof voor de producer/arrangeur Paul Curreri! (Animada Records)

Fred Schmale Auteur