Ben Glover, Atlantic

Ben Glover, AtlanticBen Glover, hoor ik al zeggen, wie is dat? De man is opgegroeid in Ierland, heeft een aantal jaren in Nashville gewoond en gewerkt. In het zuiden van de USA heeft hij de nodige aan muziek gerelateerde plekken bezocht, zoals het graf van Hank Williams in Montgomery, Alabama. Voor de opnames van deze nieuwe CD trok hij naar Donegal, Ierland, waar de opnamen plaats vonden in het huis waar hij als kind vakantie vierde. Ben Glover is een uitstekende musicus en een prima songwriter. Dat laatste doet hij op deze vijfde CD van hem steeds met anderen. Van de 11 songs op de CD schreef hij er één met Rod Picott, twee met Gretchen Peters, drie met Mary Gauthier en vijf met producer Neilson Hubbard (tevens drums, percussie, akoestische gitaar en zang. Behalve Hubbard horen we in de begeleiding gitaren, pedal steel, lap steel, mandoline, bas en orgel/piano. Achtergrondvocalen zijn er van Hubbard, Lo Carter, April Rucker en Gretchen Peters. De muziek van Ben is een mengsel van country (met name het heerlijke walsje ‘True love’s breaking my heart’), gospel (‘Oh soul’, geschreven met Gauthier), singer-songwriterwerk (de schitterende ballads ‘Blackbirds’ en ‘The Mississippi turns blue’ met mede-auteur Gretchen op vocals), rock (‘Take and pay’ komt lekker stevig door) en pop (het vrolijke ‘Sing a song boys’).

Bijzonder geslaagde CD van een man, waar ik nog nooit van had gehoord, maar die indruk heeft gemaakt met deze prachtige CD, blijvende indruk! Schitterende songs, een heerlijke stem en een geschikte keuze van begeleiders. Ik ga zoeken naar de eerdere CD’s. (Carpe Vita Creative)

Volgende week in NL:

  • Thursday, March 19 – Musemix, Den Haag
  • Saturday, March 21 – In The Woods, Lage Vuursche
  • Monday, March 23 – Vreewijk Cultuur , Rotterdam
  • Tuesday, March 24 – De Schalm, Westwoud

Fred Schmale Auteur