Alan Doyle, So Let’s Go

Alan Doyle, So Let’s GoWat veel mensen niet weten is dat filmacteur Russell Crowe zo zijn hobby’s erop na houd. Onder de naam Russ Le Roq, sloot hij zich onder meer aan bij de Newfoundlandse band Great Big Sea. Het bruggetje is dan al snel geslagen naar acteur, producer en singer-songwriter Alan Doyle. Deze Canadese muzikant was het gezicht van de band Great Big Sea. Pas een jaar of drie geleden bracht hij zijn eerste solo plaat “Boy On Bridge” uit. Afgelopen maand viel in onze kroeg ineens “So Let’s Go” op.

Doyle laat zich ondersteunen door niet zomaar een paar muzikanten. Thomas ‘Tawgs’ Salter (Walk Off The Earth), Jerrod Bettis (Adele), Gordie Sampson (Keith Urban), en Joe Zook (Katy Perry), tillen de nieuwe CD van Doyle naar een bijzonder niveau. De inmiddels al zesenveertigjarige Canadees trakteert je op een tiental catchy folk pop songs. De CD opent met het vrolijke deuntje So Let’s Go. Dat liedje zit binnen enkele minuten tussen je oren. De melodie fluit je zo mee. Bij de daarop volgende songs I Cant Dance Without You en The Night Loves Us is dat in feite niet anders. Dan komt Laying Down To Perish. De ballad komt lekker vanuit een dal en ontpopt zich als een Iers folk pop heuveltje. Doyle stem zingt in stijl maar wordt nooit groots in songs als My Kingdom en Stay. Daar had hij, naast de buitengewone muzikale omlijsting, vocaal wat meer uit kunnen halen.

“So Let’s Go” is een goed geproduceerd album van een man die je eigenlijk niet meer hoeft te vertellen hoe je radiovriendelijke songs aan de man moet brengen. Of Alan Doyle met deze vorm van Keltische Ierse folk pop Nederland zal ontwaken waag ik te betwijfelen. Toch denk ik dat de muziek op “So Let’s Go” je aan denken zetten.

Jan Janssen Auteur