Some Kind Of Fire Rose, Breekbaar

Some Kind Of Fire Rose, BreekbaarBreekbaar is het eerste liedje op de debuut-EP van het Haagse duo ‘Some kind of fire rose’, bestaande uit Gijs Hietkanp (gitaar, zang, we kennen hem als geluidsman van net Haagse ‘Acoustic Alley’) en Lisette van Zwieten (zang). De in totaal vier songs op de EP worden beurtelings in het Nederlands (ook ‘Nergens heen’: ‘Als je denkt dat ik wegga, draai je nog maar om, want Ik ga nergens heen, behalve naar jou toe’) en Engels (‘Clouds’ en ‘Dream girl’) gezongen, zijn alle originals ( aan ‘Dream girl’ heeft Steve de Groot een bijdrage geleverd). Met ‘Breekbaar’ en ‘Clouds’ won het duo twee The Hague International Singer-Songwriter (THISS) awards. ‘Breekbaar’ is het meest opvallende liedje van de vier, met name door de bijzondere tekst: ‘Je denkt dat ik niet breekbaar ben, maar ik val elke dag opnieuw, van de grond waaruit ik kwam krabbel ik weer omhoog’, een liedje dat de kwetsbare Lisette nooit had durven zingen tot Gijs in haar leven kwam. Inmiddels is ‘Breekbaar’ ook een theatervoorstelling geworden van de door henzelf opgerichte theatergroep GlasHart, die in 2013 in Delft in première ging.

‘Breekbaar’ doet zijn naam alle eer aan. De vier prachtige verstilde liedjes met hun kraakheldere harmonieuze samenzang smaken naar veel meer. We hopen dat Gijs en Lisette de creativiteit kunnen blijven vasthouden om ons in de toekomst meer, veel meer van dit heerlijks te brengen. Lof, lof, lof! (Independent)

Fred Schmale Auteur