Eric Campfens

EricCampfens - fotoMijn naam is Eric Campfens en ik ben in 1958 geboren in Schiedam, waar ik ook ben opgegroeid. Na wat omzwervingen ben ik er in  2005 weer terug gekeerd. Op de middelbare school kwam ik door vriendjes in aanraking met de muziek van onder meer Eric Clapton, Creedence Clearwater Revival, Ten Years After, Cuby & the Blizzards, om er maar een paar te noemen. Na een artikeltje in Muziekexpres, waar de geschiedenis van de blues werd beschreven, raakte ik aan deze muzieksoort verslingerd. Toen begon een reis die na zo’n 45 jaar nog steeds niet is beëindigd. Ik kocht platen, schafte boeken aan, nam een abonnement op Living Blues en later op Block en verdiepte mij steeds meer in de blues.

Al op school schreef ik korte biografieën om er “later misschien nog eens iets mee te gaan doen”. Wat toen niet gebeurde. Pas halverwege de negentiger jaren verschenen de eerste artikelen van mij in het Engelse blues tijdschrift Blueprint. Met de komst van internet werd het makkelijker om eigen werk te publiceren en ook ik begon in 2007 met een eigen blog. Door persoonlijke omstandigheden ben ik er mee opgehouden, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sinds 2010 heb ik weer een eigen blog onder de naam BarnOwlBlues, waar ik artikelen plaats met biografieën, bluesgeschiedenis en recensies. Ook verschijnen er artikelen van mijn hand op een aantal andere websites. Heb mij nu ook aangesloten bij het Real Roots Café dreamteam.

Van middelbare school, studie naar werk, verhuizen naar Duitsland en terugkeer naar Nederland, huwelijk, scheiding en nieuwe relatie. Er gebeurt veel in een mensenleven, maar naast familie is de blues altijd een constante waarde gebleven in mijn leven.