Real Roots Cafe AmaZinG TeN August 2018

AmaZinG Video Of The Month

Real Roots Cafe heeft de primeur van de eerste video van Port Almond. Het beladen geniaal gezongen liedje “Send Your Love” komt van de titelloze LP van Port Almond die op 5 oktober 2018 zal worden uitgebracht op LowSwing Records. Het schetst een prachtig beeld van hoe Port Almond LIVE on stage er uit zal zien tijdens de promotie tournee in november 2018 en in de maanden maart en april 2019, die Port Almond doet samen doet met Erik Nilsson achter de vleugel.

Port Almond is het nieuwe alter ego van Noorse singer-songwriter Rune Simonsen. Simonsen in Nederland bekend als singer-songwriter en frontman van de band Washington (later omgedoopt in Mount Washington) en Lagoonbird. Onder de naam Washington debuteerde Simonsen met het droomdebuut A New Order Rising (Glitterhouse Records) in 2005. Dit zette de band in een klap op de kaart. In dat zelfde jaar schopte ze het tot het hoofdpodium van het prestigieuze Eurosonic festival in Nederland. Nummers als Black Wine, Landslide, Vaults, van hun in 2007 verschenen Astral Sky, en Andante, van het in 2009 verschenen Rouge / Noir doken clandestien op in diverse internationale hitlijsten.

De titelloze release werd volledig analoge, tijdens een 3-daagse sessie in februari 2018 opgenomen en werd geproduceerd door Guy Sternberg in de LowSwing Studio in Berlijn. De nieuwe LP van Port Almond is dan uitsluitend beschikbaar op “pure analoge 180g vinyl”.