Jubileumeditie TakeRoot groot succes!

De organisatie van TakeRoot kijkt zeer tevreden terug op zaterdag 4 november, de 20ste editie van het ‘festival for past, present and upcoming American music’. Met 3.000 toeschouwers was De Oosterpoort uitverkocht. Op vijf podia gaven twintig acts een ijzersterke staalkaart van de americana- en rootsmuziek van dit moment.

Van headliners in de Grote Zaal – Jason Isbell, Hurray for the Riff Raff, Margo Price – via de middelgrote concerten zoals Sam Outlaw, Eilen Jewell en The Cactus Blossoms, tot aan intieme acts op de kleinere podia, de line-up was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Singer-songwriters zoals Jim Lauderdale riepen een warme sfeer op, uitbundige gospel van The Como Mamas was er ook. Op het podium in de foyer stonden als vanouds de bands die een uitbundige feestsfeer neerzetten: Chuck Prophet & The Mission Express, Jesse Dayton en anderen.

“TakeRoot maakte de status als een tot buiten de landsgrenzen gewaardeerd festival voor rootsmuziek weer eens waar. Nergens anders in Nederland … is een dergelijke uitgebalanceerde line-up te vinden.” (Dagblad van het Noorden)

TakeRoot 2017 was een feest voor alle liefhebbers van muziek met een ziel, gespeeld door muzikanten met een verhaal. Het team van TakeRoot puft nu heel even uit en richt vervolgens het vizier op volgend jaar. Ze hebben er nu al zin in.