Over the Rhine on tour

Over the Rhine bestaat sinds 1989. Karin Bergquist en Linford Detweiler waren oud-schoolgenoten toen zij hun band startten. Op hun ‘little farm in Southern Ohio’ vonden ze sindsdien nog meer muzikale inspiratie. Over the Rhine mixt country, folk, jazz, soul, gospel, blues en pop. Dit aansprekende Amerikaanse folkpop-duo trekt volle zalen en dat is niet niks. Ze traden op met diverse muziekgroten der aarde zoals Bob Dylan en The Cowboy Junkies, muzikaal overlapt hun muziek qua sfeer ook met laatst genoemde band maar je kunt er ook echo’s in horen van bijvoorbeeld 10.000 Maniacs en de samenzang doet je denken aan die van Gillian Welch en David Rawlings. Niet missen dus…


  • vr. 17 maart Cultureel Café de Amer, Amen  (uitverkocht)
  • za. 18 maart Paradiso, Amsterdam
  • zo. 19 maart Lux, Nijmegen
  • di. 21 maart Harmonie, Leeuwarden
  • wo. 22 maart TivoliVredenburg, Utrecht
  • do. 23 maart 013 Poppodium, Tilburg
  • vr. 24 maart LantarenVenster, Rotterdam
  • zo. 26 maart Doopsgezinde Kerk, Middelburg
  • ma. 27 maart de Oosterpoort, Groningen