Living Room Heroes trappen tweede helft Crossroads sessie seizoen af

Op dinsdag 7 maart 2017 begint de tweede helft van het sessie seizoen van Crossroads, het radioprogramma van ZuidWest FM. Tot eind mei aanstaande organiseert het programma twee sessie avonden per maand, waarvoor men enkele verrassende muzikale acts heeft weten te boeken. De aftrap is aan de relatief nieuwe Nijmeegse formatie Living Room Heroes. De sessie avonden van Crossroads zijn – een uitzondering daargelaten – gratis toegankelijk. In de pauze wordt met de pet rond gegaan voor een vrijwillige bijdrage. De opnames beginnen om 20.15 uur en vinden, als altijd, plaats in Het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom.

Living Room Heroes begon indertijd als een singer/songwriter duo, bestaande uit zanger Henri Zoetbrood en gitarist Marc van Hout. Inmiddels is een en ander uitgegroeid tot een complete southern-soul band van 4 ervaren muziekmannen. Met het aantreden van een backline, bestaande uit bassist Rodrigo Davids en drummer… van den Boom, kent de band nu een hechte basis. Living Room Heroes heeft haar roots in Nijmegen maar klinkt onvervalst Amerikaans. Na twee voorzichtige EP-releases in 2013 en 2014 ligt sinds ongeveer een half jaartje het eerste volwaardige album van de band in de winkels onder de titel “Days Well Spent”. In hun songs snijden de vier heren alledaagse thema’s aan, die zij in het algemeen luchtig en optimistisch weten te verpakken. En als thema wat zwaarder wordt, bijvoorbeeld wanneer het fenomeen van het ouder worden het onderwerp van een liedje vormt, weten de heren dat te verpakken een luchtig, swingend jasje waardoor het nergens zwaarmoedig wordt. Integendeel! Als zwaarmoedigheid dreigt, knijpen de heren er – samen hun toehoorders – in gedachte wel even tussenuit met een mooie roadsong of met een ‘don’t worry and enjoy life’-liedje, waarbij te horen is dat vakgenoten als Amos Lee en Ben Harper tot hun favorieten horen. Living Room Heroes bestaat uit een groep muzikanten die er tijdens hun live-shows enthousiast op los improviseren.  Muziekliefhebbers uit Bergen op Zoom en omstreken zouden zich dit buitenkansje om gratis deze veelbelovende band live aan het werk te zien, niet moeten laten ontglippen. Na afloop zullen ze vast kunnen beamen dat ze “A Day Well Spent” hebben gehad!