Mark Eitzel in Het Zonnehuis, Amsterdam

Mark Eitzel stond in 1983 aan de wieg van American Music Club. De groep debuteerde in 1985 met The Restless Stranger en bracht in 2008 met The Golden Age een voorlopig laatste album uit. Eitzel heeft de afgelopen jaren diverse keren beweerd muziek te willen schrijven voor de band. In 2015 schreef hij een aantal tracks voor een AMC release, maar de liedjes werden uiteindelijk gebruikt voor de sololangspeler Mr Ferryman.

Mark Eitzel schrijft over ervaringen in zijn eigen wereld. Hij observeert met ironische, soms cynische humor de vaak wrange gebeurtenissen. Voor Mr Ferryman zocht Eitzel de samenwerking met Bernard Butler (ex-Suede). Het geluid van het album laat vooral het vertrouwde americana geluid horen. Elf nummers op de release, songs met avontuurlijke en toch vertrouwde muziek met her en dat voelbare kartelrandje. De Amerikaanse bard zal daarnaast nummers uit een rijke carrière spelen. Al met al meer dan genoeg redenen om het optreden te bezoeken.

Paradiso presenteert Mark Eitzel op op woensdag 1 maart a.s. in Het Zonnehuis. Adres: Zonneplein 30, Amsterdam Noord. Het betreft een concert met zitplaatsen. Dit concert maakt onderdeel uit van de Sugar Mountain Presents concertreeksen voor liefhebbers van roots en americana.