Hollis Brown, 3 Shots

Hollis Brown, 3 ShotsHollis Brown komt uit New York. De band bestaat uit het kwartet Mike Montali Jon Bonilla, Dillon DeVito, drummer Andrew Zehnal en Adam Bock toetsen. De band debuteerde in 2009 met een titelloos album dat de grote plas niet over stak. De opvolger Ride On The Train, daarentegen kwam zag en overwon bij een relatief kleine groep muziekfanaten. De band verraste een jaar later, vriend en vijand met de release Gets Loaded. Het was een heuse tegendraadse remake van Loaded van The Velvet Underground uit 1970. Het er een van een weergaloze schoonheid!

Had al een paar keer naar 3 Shots geluisterd voordat ik ook maar één letter op mijn scherm toverde. Het is een goede gewoonte van mij en wat dan meteen opvalt, is dat de band een enorme productionele groei heeft doorgemaakt. Het soms onbestuurbare geniepige geluid heeft plaats gemaakt voor een iets of wat door geboetseerde sound. Heel eerlijk gezegd, ligt 3 Shots mij persoonlijk vele malen beter dan hun voorgangers. De rijk gevulde opener Cathedral en de daarop volgende titeltrack klinken doordacht en lijken vooral gemaakt te zijn om nieuwe luisteraars binnen te loodsen. De radiovriendelijke songs zijn met uiterste precisie gepleisterd. Het meer dan 7 minuten durende John Wayne heeft een jaren typische zeventig tachtig opbouw, zoals bijvoorbeeld Green On Red, Wishbone Ash en natuurlijk Led Zeppelin dit pleegden te doen. Met songs als Sandy en Sweet Tooth presenteert de band zich op een presenteerblaadje. Mainstream DJ´s, ontwaak met smaak! Highway One, waar je ook dat knetterende stemmetje van Nikki Lane hoort, is een lekkere mee knipper. Tijdens live optredens zal dit liedje maar ook het daarop volgende robuuste Wait For Me Virgina, het uitstekend doen.

3 Shots mag gezien worden als Hollis Brown´s eerste poging om het grote publiek te bereiken. En ja, van mij mogen de Nederlandse bobo´s, die zich nu zo druk maken om het verdwijnen van Radio 6, roepen dat ze iets bijzonders hebben ontdekt. Het helpt echt! Echte muziekpioniers zullen er hartelijk om gniffelen. Deze Hollis Brown missie is hoe dan ook gedoemd om te slagen. (Blue Rose Records) Hier zijn de concert data voor BeNeLux…

  • Oct 20, 2015   Nijmegen (NL) Merleyn
  • Oct 22, 2015   Eindhoven (NL) Effenaar
  • Oct 23, 2015   Hengelo (NL) Metropool
  • Oct 24, 2015   Oostende (B) De Zwerver
  • Oct 25, 2015   Edam (NL) Harmonie (‘s middags)
  • Oct 25, 2015   Amsterdam (NL) Paradiso (s’avonds)
  • Nov 19, 2015  Deurne (NL) Cultuurkapel Deurne
  • Nov 20, 2015  Borger (NL) VanSlag

Jan Janssen Auteur