Guitar Heroes

Guitar HeroesDoug Cox, directeur van het Vancouver Island Musicfest, heeft in 2013 eindelijk zijn droom verwezenlijkt, nl een stel ras gitaristen bij elkaar brengen. Je schrijft natuurlijk historie als je vier gitaristen bij elkaar brengt die een ieder al een glansrijke loopbaan hebben gehad. En het is hem gelukt om James Burton, Albert Lee, Amos Garrett en David Wilcox bij elkaar te krijgen en een live concert op te nemen. En ondanks de toch al op leeftijd zijnde heren wordt er een puike live registratie gemaakt, waarbij alleen de stemmen de leeftijd verraad.

James Burton met zijn ‘chicken pick’stijl, belangrijk is belangrijk geweest voor de country en rock ’n roll en Albert Lee maakte dit zich eigen met een wat meer jazzy stijl. Amos Garrett maakte de meersnaren bending populair en David Wilcox, de minst bekende van de vier staat in thuisland Canada bekend om zijn funky stijl en stevige slide. Gezamenlijk geven zij op dit optreden elkaar de ruimte om hun eigen ding te doen en dat heeft een mooi album, zonder overdubs, van dit viertal opgeleverd. Een echt stukje geschiedenis. (Dixiefrog Records)

Jan van Eck Auteur