Diana Jones, Museum Of Appalachia Recordings

Diana Jones, Museum Of Appalachia RecordingsDiana Jones kreeg de liefde voor ‘old time mountain music’ mee van haar grootvader. Haar eigen kijk op deze traditionele folk-muziek is gedurende een aantal prachtige CD’s manifest geworden. Sinds haar ‘doorbraak’ in 2006 met haar ‘My remembrance of you’ en de drie erop volgende juweeltjes, waarvan ‘High atmosphere’ uit 2011 de laatste was, heeft zij veel bijval ontvangen van critici en muziekliefhebbers. De fans zullen voor ‘Museum of Appalachia Recordings’ zeker warm lopen.

Wellicht bevat deze CD Diana’s meest intieme en subtiele ‘old time mountain music’ tot dusver, met in de begeleiding naast bas alleen gitaren (w.o. Diana zelf) en mandoline, fiddle, banjo e.d.. De songs werden opgenomen in een vrij kleine kamer in het Museum of Appalachia (in Norris Memorial Gardens in Clinton, Tennessee) met medeproducer Matt Combs (fiddle, mandoline, banjo, mandola, viola, vocals), Shad Cobb (fiddle, mandoline, gitaar en vocals) en Joe DeJarnette (bas) in twee dagen. De harmonie vocals komen van de eerder genoemde beide multi-instrumentalisten en verder van Laurelyn Dossett en John Lilly. Zonder gedub en zo, recht voor zijn raap. De elf songs op de CD zijn van Diana, ze heeft ze geschreven gedurende een aantal jaren tijdens het reizen van gig naar gig. In slechts één nummer is er hulp: ‘Drunkard’s daughter werd mede gepend door Meg Braun.

Met ‘Museum of Appalachia Recordings’ levert Diana Jones wederom een juweel af, andermaal een topper in het genre traditional folk, subsegment ‘old time mountain music’. Als altijd bij Jones hadden de – schitterende – liedjes geschreven kunnen zijn in de depressiejaren van de vorige eeuw. De begeleiding is prachtig, Jones’ stem droevig als altijd. (Proper)

Binnenkort on tour in de Benelux:

  • vrijdag 06 februari, Den Haag, Acoustic Alley
  • zaterdag 7 februari, Utrecht, Tivoli Vredenburg
  • zondag 08 februari, Antwerpen (België), Café Kiebooms
  • dinsdag 10 februari, Heerlen, Cultureelhuis
  • woensdag 11 februari, Haarlem, Patronaat
  • donderdag 12 februari, Bad Nieuweschans, De Oude Remise
  • vrijdag 13 februari, Bakkeveen, de Slotplaats
  • zaterdag 14 februari, Solingen (Duitsland), Moon Raven
  • zondag 15 februari, Nijmegen, Lux

Fred Schmale Auteur