Brad Colerick, Tucson Brad

Brad Colerick, TucsonColerick (geboren in Nebraska, levend en werkend in Pasadena, Californië) ken ik nog van zijn CD ‘When I’m gone’ uit 2009. Ik schreef in de recensie: ‘De muziek is akoestische Americana met duidelijke invloeden van country en bluegrass. In de begeleiding zitten veel artiesten van de Amerikaanse westkust met als bekendsten Larry Klein, Herb Pedersen en Kenny Edwards.

Een prima CD met liedjes die blijven hangen, zeker geen standaard Nashville-produkt’’ . Met zijn vijfde soloCD ‘Tucson’, genoemd naar de gelijknamige woestijnstad in Arizona, trekt hij zijn prima lijntje door. Arizona is de staat waarnaar zijn grootouders en later ook zijn ouders trokken nadat ze stopten met werken. Van de 11 songs zijn er twee niet van Colerick, de titeltrack ‘Tucson’ is in 2014 geschreven door David Plenn en ‘Hob thrasher’ in 2002 door Jack en Michael McNevin. De opnames werden gemaakt in Arkansas in slechts 6 dagen in totaal onder leiding van producer Charlie White (tevens allerlei gitaren, o.m. dobro en pedal steel en bas). We horen naast Colerick zelf (vocals, akoestische gitaar) en White o.m. Herb Pederson vocals), Tim Crouch (fiddle), Dave Roe op staande bas, Kenny Loggains op drums, Steve Hanson op mandoline, banjo en Larry Marrs op background vocals. De liedjes werden voor het eerst gebracht tijdens de wekelijkse singer-songwritersessies ‘Wine & Song’, door Brad vier jaar geleden opgezet in (South) Pasadena, een voorstad van Los Angeles.

Brad Colerick nestelt zich met ‘Tucson’ in mijn rijtje favoriete singer-songwriters. Een prachtige CD, uitstekende liedjes, prima begeleiding, sterke productie. Voor de liefhebbers van country- en folkgetinte akoestische singer-songwriter-Americana. (Independent)

Fred Schmale Auteur