Richard Lindgren, Sundown On a Lemon Tree

Richard Lindgren, Sundown On a Lemon TreeNa het kwalitatief matige mini-album Driftwood (The 309 sessions), een akoestisch tussendoortje dat in 2014 werd uitgebracht, volgde later dat jaar nog het nieuwe studioalbum Sundown On A Lemon Tree van de Zweedse singer-songwriter en akoestisch gitarist Richard Lindgren. Een album dat niet helemaal kan wedijveren met het uitstekende Grace van 2012. Tekstueel gaat het wederom over zijn voortdurende worsteling met de liefde, waarbij de muzikale inhoud nagenoeg dezelfde mix van barroom-jazz, blues, New Orleans-dixie/r&b, soul, folk en ‘n vleugje country bevat, zij het dit keer alleen met akoestische instrumenten, als staande bas, piano, Hammond B3, drums, saxofoon en klarinet, opgenomen. Vier van het tien songs tellende album zijn covers van stokoude songs, waaronder het heel mooi, alleen met pianobegeleiding, melancholiek gezongen Hard Times van Stephen Foster en het overbekende Danny Boy van de mij onbekende Frederic Weatherly. Het gehele album ademt zo’n nostalgische sfeer, die in een paar songs door springerig jazzy klarinetgeluid (niet mijn favoriete instrument) iets te dik is aangezet. Buiten dat zijn er prachtige, kleine, ingetogen liedjes te beluisteren, met semi-zwijmelteksten vol romantiek en melancholie.  Hoogtepunten vormen eigen nummers als de titelsong, Hobo and Maria, A Long Time Ago en Song For Claudia. (Rootsy.nu)