Johnny Fontane & The Rivals, Lemme Tell Ya!

Johnny Fontane & The Rivals, Lemme Tell Ya!Johnny Fontane and the Rivals is een Zwitserse blues/rock band van wie binnenkort de cd Lemme Tell Ya! zal verschijnen. De groep bestaat uit Tom Marcozzi (gitaar/zang), Philipp Lüdi (toetsen), Christian Spahni (bas) en Lucas Zürcher (drums).

Tom Marcozzi schreef alle twaalf nummers, die op dit album te horen zijn. Vinnie Moore (gitaar), Justina Lee Brown (zang) en Marco Pantherra (harmonica) vervullen gastrolletjes, terwijl op “Hands On You” ook een driekoppige blazerssectie te horen is.

Het openingsnummer is een prima blues/rocker, waarin meteen ook wel het zwakke punt van de cd getoond wordt. De teksten zijn in diverse nummers niet meer dan rijmelarij op Sinterklaasgedicht niveau. Dit is jammer en wellicht dat hier bij een volgende gelegenheid wat meer aandacht aan besteed kan worden. Het instrumentale gedeelte van het nummer zit prima in elkaar.

“Hands On You” zit ook prima in elkaar, in principe een standaard blues, waar toch net iets anders is door buiten de solo net van het twaalf maten schema af te wijken. Alleen hadden hier de blazers iets prominenter aanwezig mogen zijn.

Op “Help Me” is Justina Lee Brown als achtergrondzangeres te horen. Op “This Ain’t Mississippi” is deze dame bovendien als leadzangeres te horen en met haar soulvolle vocalen weet ze deze langzame blues nummer boven de overige nummers uit te tillen en lopende rillingen toch wel even over de rug. Heel mooi!

Vinnie Moore (Alice Cooper, UFO) is als gast te horen op de ballad “Tell Me”. Vooral de interacties tussen gitaar en piano is hier zeer de moeite waard. Verder is zeker ook het eerbetoon aan Gary Moore in het instrumentale “Garymental” beslist de moeite waard. Zolang je niet teveel waarde hecht aan diepgravende of spitsvondige teksten en af en toe een niet helemaal perfecte mix op de koop toe wil nemen is dit en prima debuut voor Johnny Fontane and the Rivals. (Wanted Men Records)

Ton Kok Auteur